В Україні терміново потрібно сформувати енергобаланс, який включатиме декілька сценаріїв проходження опалювального сезону 2022-23 рр.», – А.Мизовець

З врахуванням показників зменшення споживання енергоресурсів по країні промисловістю та населенням, нам потрібно якнайшвидше сформувати енергобаланс країни, який включатиме декілька сценаріїв проходження опалювального сезону 2022-23 рр.»,- про це заявив президент Асоціації “газові трейдери” Андрій Мизовець під час прямого ефіру на телеканалі Espresso.  
 
Сьогодні не потрібно відкидати варіант повної зупинки транзиту через територію України російського газу в Європу. Цей варіант передбачає посилення переговорів України та сусідніх країн Польщі, Угорщини та Словаччини щодо імпорту газу в Україну».
 
 
Країна може отримати додаткові можливості від наших друзів з Польщі по імпорту через термінал Свиноуйсьце і можливі надлишки, які в них будуть норвезького газу. Потрібно активізувати цю роботу, щоб не залишитись без газу”.
 
Найважливіше і найактуальніше питання на сьогодні – інтерконектор з Польщею. Ми маємо найбільші ПХГ в Європі, які в синергії з LNG-терміналом в Польщі та Хорватії допоможуть пройти найгірші сценарії. Але потрібно вирішити технічні можливості! Це дуже важливо!
 
Не забуваймо про наш власний газовидобуток. З одного боку ми зменшуємо податки, а з іншого – збільшуємо рентні платежі на час військових дій. Мені здається що це хибний крок і він не сприяє тому що газовидобуток буде розвиватись.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *