Голова наглядової ради МГУ Уберт Беттонвіль йде у відставку

Голова наглядової ради АТ «Магістральні газопроводи України» (МГУ) Уберт Беттонвіль вирішила скласти свої повноваження. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на лист Уберт Беттонвіль міністру енергетики Герману Галущенку.

«Незважаючи на мої щирі зусилля на благо компанії та військовий супротив України, деякі члени наглядової ради довели, що вони не будуть і не можуть застосовувати стандарти ЄС та принципи корпоративного управління і їм має бути соромно за себе. Вони є основною причиною моєї відставки», – зазначила Беттонвіль.

Голова наглядової ради також заявила, що більше не може брати участь у процесі ухвалення рішень і не має наміру створювати додаткову вартість для компанії.

Кабмін призначив склад наглядової ради МГУ у липні 2021р. Окрім Беттонвіль, до її складу увійшли Тетяна Федорова, Ірина Марушко, Віктор Пинзеник та Ян Чадам.

Уберт Беттонвіль має 25 років досвіду роботи на ринку природного газу в компанії FLUXYS (Бельгія) за регуляторним та комерційним напрямками, в галузях фінансів, внутрішнього аудиту, розвитку бізнесу.

АТ «Магістральні газопроводи України» є єдиним власником 100% частки у статутному капіталі ТОВ «Оператор ГТС України», яке веде діяльність із транспортування природного газу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *