«Нафтогаз» здійснив платежі за єврооблігаціями відповідно до умов реструктуризації

НАК «Нафтогаз України» здійснила обов’язкові платежі за єврооблігаціями відповідно до графіка реструктуризації. Про це повідомив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов 19 липня 2024р.

«За умовами реструктуризації «Нафтогаз» здійснив обов’язкові платежі, наступний планується у листопаді 2024р. Ми сумлінно виконуємо взяті на себе зобов’язання. Вихід з дефолту демонструє міжнародним партнерам нашу надійність і дає можливість «Нафтогазу» залучати нові капітальні інвестиції для розвитку компанії. Це було і залишається одним з моїх головних завдань на посаді очільника Групи Нафтогаз», – зазначив Олексій Чернишов.

Нагадаємо, у листопаді 2022р НАК «Нафтогаз України» звернулася до власників єврооблігацій, термін погашення яких настає у 2022р та 2026р, із пропозицією активізувати взаємодію для пошуку взаємоприйнятного рішення, з метою виходу із дефолту.

У травні 2023р «Нафтогаз» домовився з інвесторами щодо шляхів реструктуризації єврооблігацій. У червні 2023р Уряд схвалив запропоновані «Нафтогазом» умови реструктуризації єврооблігацій 2022р та 2026р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *