Скореговано формулу розрахунку плати за нейтральність балансування. Запровадження плати відбуватиметься з 1 квітня 2025 року

24 вересня 2024н. на засіданні Н К Р Е К П ухвалено рішення, які модернізовують формулу розрахунку плати за нейтральність балансування та роблять її показники відкритими для всіх замовників послуг.

Відповідні зміни внесені до Кодексу ГТС і Типового договору транспортування природного газу. Вони відповідають Регламенту Комісії (ЄС) №312/2014, що встановлює Мережевий кодекс балансування газу в газотранспортних системах, та ще більше наближають український ринок до європейських стандартів.

Зважаючи на те, що формула є новою для всіх замовників послуг, запровадження плати за нейтральність балансування відбуватиметься з 1 квітня 2025 року.

Разом з Департаментом із регулювання відносин у нафтогазовій сфері НКРЕКП, Оператор ГТС України та іншими учасниками ринку напрацьовано новий підхід, який передбачає чіткий, відкритий та прозорий механізм нарахування й розрахунку плати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *