Німеччина та Греція готові постачати газ Польщі та Болгарії

Після того як російський Газпром підрізав Польщу та Болгарію від постачання газу за відмову від сплати на умовах Кремля, додаткові обсяги готові спрямувати Німеччина та Греція.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на дані грецької та німецької газотранспортної системи та портів.

У четвер збільшилося бронювання газових потужностей через газогін Сидірокастро, пункт перетину між Грецією та Болгарією на вихід до Болгарії.

Дані свідчать, що наразі газові потоки між двома країнами не здійснюються. Водночас така активність, відома як номінації, вказує на те, що грецька газова компанія DEPA бере участь в аукціонах, щоб продати свій газ Болгарії, пояснює Том Марзек-Мансер, аналітика в ICIS.

Так само, за даними німецького газотранспортного оператора Gascade, потоки газу в Малнов, ключовому пункті пропуску між Німеччиною та Польщею для газогону Ямал-Європа, зросли до 12,7 млн КВт-год/год. До середи найвищий рівень цього місяця був дещо нижче 9 млн кВт/год.

Нагадуємо:

У вівторок російський Газпром повідомив найбільшу польську газову компанію PGNiG про повну зупинку постачання газу з контрактного ранку середи, чим порушив Ямальський контракт, який діє до кінця 2022 року. Також газові поставки зупинили для болгарськоїгазової компанії Bulgargaz за неоплату в рублях.

Президент РФ Владімір Путін наприкінці березня підписав указ щодо оплати країнами Євросоюзу газу в рублях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *