Словацька SPP підписала контракт на імпорт норвезького газу для заміни російського

Словацька державна компанія Slovenský plynárenský priemysel (SPP) уклала договір щодо імпорту норвезького природного газу. Про це повідомив Міністр економіки Словаччини Ріхард Сулик.

Поставки згідно укладеного контракту передбачені до кінця 2023р і почнуться вже у червні цього року. Поставки покриватимуть 32% річного споживання природного газу у Словаччині, що дозволить скоротити залежність від російського імпорту на 65%.

«Вчора SPP уклала контракт на постачання норвезького газу до кінця наступного року, що покриває 32% споживання, а також уклала контракт на постачання газу LNG», – сказав Сулик.

За словами міністра, SPP також може отримувати LNG в Хорватії, Бельгії, Італії, а також в Англії, що дозволить щомісяця закачувати і подавати в трубопроводи один-два танкери LNG.

Сулик також додав, що Словаччина з початку червня знизить свою залежність від російського газу на 65%. «Це максимум, чого зараз можна було б досягти. Ми опрацьовуємо й інші варіанти, які є, але вони складніші. При цьому ми також купуємо газ у Росії у повному обсязі», – наголосив Сулик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *