Ряд іноземних газових компаній виходять з російських проєктів

Норвезька державна енергетична компанія Equinor (раніше – Statoil) припиняє нові інвестиції в Росію та розпочинає процес виходу з російських спільних проєктів. Відповідне рішення ухвалила рада директорів після російського вторгнення в Україну, йдеться у повідомленні компанії.

«У ситуації, що склалася, ми вважаємо нашу позицію неспроможною. Тепер ми припинимо нові інвестиції в наш російський бізнес і почнемо процес виходу з наших спільних підприємств відповідно до наших цінностей», – наводяться в повідомленні слова президента і генерального директора Equinor Андерса Опедала.

Компанія зазначає, що працює в Росії понад 30 років і уклала угоду про співпрацю з державною «Роснєфтю» у 2012р. «У нас є співробітники як з України, так і з Росії, і ми пишаємося тим, як наші люди з різних верств суспільства та національностей співпрацюють – із взаємною повагою як одна команда в Equinor», – зазначив Опедал.

У компанії повідомляють, що Equinor діє відповідно до санкцій Норвегії, Європейського Союзу та США, підтримує тісні контакти з владою Норвегії, ЄС, США та інших країн і продовжуватиме дотримуватися будь-яких нових санкцій щодо діяльності компанії.

Станом на кінець 2021р необоротні активи Equinor у Росії становили $1,2 млрд. «Ми очікуємо, що рішення розпочати процес виходу із спільних підприємств у Росії вплине на балансову вартість російських активів Equinor і призведе до їхнього знецінення», – йдеться у релізі.

Нагадаємо, британська компанія BP заявила про продаж всієї долі в акціях російської «Роснєфті».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *